Dostupni linkovi

logo-print

LONDON


Pet Britanaca osudjeno je danas zbog planiranja bombasskih napada ssirom Velike Britanije u kojima su mogle da poginu stotine ljudi.
Grupa je planirala da upotrebi 600 kilograma amonijum-nitratnog djubriva za pravljenje eksploziva koji upotrebili u bombasskim napadim.
Prema tvrdjenju tuzzioca, trebalo je da napadi budu osveta za podrssku Velike Britanije ratnim akcijama SAD posle 11. septembra 2001. godine.
Tuzzilasstvo je saopsstilo da su medju potencijalnim metama bili najvechi londonski nochni klub "Ministri of saund" (The Ministry of Sound), postrojenja za snabdevanja vodom, strujom i gasom, kao i veliki trgovaccki centar "Bluvoter" (Bluewater).
Ekstremisti su uhapsseni 2004. godine pre izvrssenja napada koji bi, da su izvedeni, bili prvi napadi britanskih islamskih ekstremista na britanskom tlu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG