Dostupni linkovi

logo-print

KABUL


Najmanje 136 talibana ubijeno je u sukobima sa americckim i avganistanskim snagama u zapadnom Avganistanu u protekla tri dana, saopsstila je u ponedeljak americcka vojska. Istovremeno, hiljade Avganistanaca protestuje danas u gradu SSindadu optuzujuci koaliciju predvodjenju SAD i avganistaske trupe da je tokom pomenutih sukoba uvijeno mnogo civila.
U medjuvremenu, visse od dve hiljade NATO i avganistanskih vojnika pokrenulo je danas operaciju proterivanja talibana sa juga Avganistana.
Operacija Silikon, koju predvode britanski vojnici, pokrenuta je danas pre zore kao najnoviji pokussaj prossirivanja vlasti predsednika Hamida Karzaia na provinciju Helmand.

BAGDAD
CCetiri americcka vojnika ubijena su u Bagdadu u protekla dva dana, saopsstila je danas vojska SAD.
U Iraku je ovog meseca poginulo visse od 100 vojnika, ssto ovaj april ccini najsmrtonosnijim mesecom za americcke snage u Iraku od poccetka invazije 2003.
Americcke i iraccke snage pokrenule su u februaru veliku operaciju protiv pobunjenika u Bagdadu. Americcki komandanti priznali su da takva inicijativa, koja podrazumeva slanje dodatnih vojnika na ulice, znacci povechan rizik od vojnih zzrtava.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG