Dostupni linkovi

logo-print

JERUSALEM


Državni kontrolor preporučio je u srijedu otvaranje istrage protiv izraelskog premijera Ehuda Olmerta u vezi s jednom aferom o korupciji. "Državni kontrolor je prezentirao Knessetu (izraelski parlament) i osobama koje su umiješane u slučaj izvještaj o sukobima interesa u Olmertovim aktivnostima u doba kada je bio ministar trgovine i industrije", navodi se u saopštenju kontrolora Michaela Lindenstraussa. Kontrolor tereti Olmerta da je 2003. godine dodijelio državne subvencije jednoj firmi u osnivanju blizu Dimone, na jugu zemlje, u čijoj je upravi sjedila njemu bliska osoba advokat Jurij Messer.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG