Dostupni linkovi

logo-print

BRUSSELS


Posrednik EU za proširenje Olli Rehn je uvjeren da će EU "moći održati i učvrstiti jedinstvo sad kada Savjet sigurnosti UN-a kreće u razmatranje rezolucije o Kosovu s ciljem da se okonča postupak oko kosovskog statusa". Govereći danas u Brusselsu on je pozvao srbijanske demokratske vodje da što prije sastave novu vladu. Rehn je istakao kako svako odugovlačenje umanjuje izglede za brzu obnovu pregovora o stabilizaciji i pridruživanju. Srbije s Evropskom unijom.
Rehn je istakao da taj sporazum Srbiji otvara vrata za dobijanje statusa kandidata i pokretanje pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG