Dostupni linkovi

logo-print

VASSINGTON


Predsednik Svetske banke Pol Volfovic odbio je da podnese ostavku uprkos optuzzbama za nepotizam i izrazzene "zabrinutosti" zemalja cclanica te banke za pomoch zemljama u razvoju, medju koje spadaju i SAD.
"Odluccan sam da nastavim" rad koji je u poslednjih nekoliko meseci zapoccet u korist africckih zemalja, rekao je Volfovic na konferenciji za novinare nakon prolechnog zasedanja Svetske banke u Vassingtonu.
Zaposleni u Svetskoj banci, kao i organizacije za borbu protiv siromasstva zatrazzile su brzo delovanje i ostavku Volfovica zbog njegove uloge u unapredjenju i znatnom povechanju plate svojoj devojci SSahi Rizi (Shaha Riza), zbog ccega se u ccetvrtak javno izvinio.
Skandal je ozziveo i kontroverze povodom Volfovicevog imenovanja zbog njegove uloge u americckoj invaziji na Irak dok je bio zamenik sekretara odbrane SAD.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG