Dostupni linkovi

logo-print

MADRID


Spanija, posebno njene africke enklave Keuta i Melilla, izlozena je velikom riziku od napada islamskih militanata, izjavio je spanski istrazni sudija Baltasar Garzon, dan nakon napada u Alziru u kojem su ubijene 24 osobe a 222 povredjeno.
Odgovornost za ovu akciju preuzela je Al-Kaida koja je saopstila da: "Necemo biti mirni sve dok ne oslobodimo svu islamsku zemlju od krstasa, otpadnika i agenata i dok ne krocimo nogom na nasu otetu Andaluziju i nas oskrnavljeni Qods (Jerusalem)."
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG