Dostupni linkovi

logo-print

NOVI SAD


Lider Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) Jozzef Kasa izjavio je danas da zvaniccni Beograd nema nikakve koristi od insistiranja na posstovanju medjunardnog prava kada je Kosovo u pitanju, possto status te teritorije nije i neche biti jedini presedan u istoriji medjunarodnog prava.
Kasa je rekao agenciji Beta rekao da je i Trijanonski sporazum iz 1920. godine, kojim je Madjarska nakon Prvog svetskog rata izgubila dve trechine teritorije, medju kojima i Vojvodinu, bio "neprimeren", pa je ipak sproveden.
On je podsetio da je povlaccio paralelu izmedju Trijanonskog sporazuma i sadassnje situacije Srbije sa Kosovom i dodao da razume srpsku traumu zbog mogucheg gubitka dela teritorije.
"Ali, ako se uporno tvrdi da jedna zemlja ne mozze da izgubi svoju teritoriju, onda u svakom sluccaju neka Evropa sedne za sto i neka preispita i Trijanonski sporazum", poruccio je Kasa.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG