Dostupni linkovi

logo-print

HAG


Hasko sudjenje bivsim hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Cermaku i Mladenu Markacu, optuzenima za progon Srba iz Hrvatske 1995. godine, nece poceti 7. maja kako je ranije planirano, a novi datum bice naknadno objavljen. Pocetak sudjenja je odlozen zbog personalnih promena u timu advokata koji brani optuzene generale.

SARAJEVO
Mirovne snage Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR) pocele su prestruktuiranje, ciji je glavni cilj smanjenje broja pripadnika EUFOR-a u toj zemlji s dosadasnjih 6,000 na 2,500. U sklopu predstojecih promena koje je odobrila Evropska unija, EUFOR ce zatvoriti sadasnje baze u Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli, a vojnike koji ostaju u toj zemlji smestice u bazu Butmir, kod Sarajeva. Okosnicu EUFOR-a od polovine ove godine cinice visenacionalni manevarski bataljon s vojnicima iz Spanjolske, Poljske, Madjarske i Turske.
Te ce vojne snage delovati u saradnji s medjunarodnom policijskim snagama (IPU), a bude li potrebno bice u stanju da intervenisu u bilo kojem delu BiH.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG