Dostupni linkovi

logo-print

BUJANOVAC


Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Rasim Ljajich izjavio je danas da je zahtev da opsstine Bujanovac, Pressevo i Medvedja dobiju autonomiju ili specijalni status "van svake realnosti" i u koliziji sa principima Kontakt grupe.
Predsednik bujanovacckog ogranka Demokratske partije Albanaca (DPA) Sali Salihu zatrazzio je danas da te tri opsstine dobiju autonomiju ili specijalan status uz sprovodjenje medjunarodnog prava i standarda EU.
Ljajich je naglasio da su svi predstavnici medjunarodne zajednice eksplicitno uputili poruku da che se problem juga Srbije ressavati u sklopu opsteg procesa demokratizacije u Srbiji i da je to odvojeno od pregovaracckog procesa vezanog za status Kosova.
Nazivajuci ove tri opstine "istoccnim Kosovom", Salihu je rekao da je politicka volja Albanaca u toj regiji uvek bila ujedinjenje sa Kosovom u skladu sa rezultatima referenduma 1992. godine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG