Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Sudjenje optuzzenima za zloccine poccinjene u Zvorniku u proleche 1992. godine, nastavljeno je danas svedoccenjem nekadassnjeg predsednika Crvenog krsta u Loznici Zorana Nikolicha, o iseljenju bossnjacckog stanovnisstva iz zvornicckog sela Kozluk.
On je potvrdio da je na dan iseljenja Kozluccana predstavnik tog sela, tadassnji predsednik mesne zajednice Kozluk Fadil Banjanovich zatrazzio pomoch Crvenog krsta u Loznici za stanovnisstvo koje je napustilo svoje domove u velikoj zzurbi.
Za zlocine u ovom kraju optuzzeni su tadassnji predsednik "privremene vlade" Zvornika Branko Grujich, komandant Teritorijalne odbrane Branko Popovich, pripadnici jedinice "ZZute ose" Dragan Slavkovich, Ivan Korach i Sinissa Filipovich i Dragutin Dragichevich.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG