Dostupni linkovi

logo-print

PRIŠTINA


Predsjednik kosovske Reformističke stranke ORA i član pregovaračkog tima Kosova Veton Surroi izjavio je u ponedjeljak, uoči predstavljanja prijedloga UN-ova posrednika za Kosovo Vijeću sigurnosti UN, kako Rusija može pokušati blokirati rezoluciju Vijeća, ali ne i "volju kosovskog naroda za neovisnošću i volju drugih zemalja da je priznaju".
Osvrčući se na prijedlog Rusije da se pokrenu novi pregovori, Surroi je, u govoru pred građanima kosovske općine Suva Reka, na jugu Kosova, istaknuo da je na pregovarački proces Beograda i Prištine potrošeno 16 mjeseci i da nema potrebe za novim pregovorima.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG