Dostupni linkovi

ZAGREB


Bivssi jugoslovenski ministar odbrane, general Veljko Kadijevich izjavio je u ekskluzivnom intervju internet sajtu "Biznis.hr" (Business.hr) da jeste savetnik americcke koalicije u Iraku, ali da to ne znacci da tamo stalno boravi.
Kadijevich je rekao da ga je za "ad hok" savetnika americckih vlasti u Iraku joss tokom prvog Zalivskog rata 1991. postavio tadassnji uticajni cclan Kongresa Dzzimi Mudi.
On je konstatovao kako je bio "logiccan izbor" Amerikanaca koji su birali osobu od poverenja jer je, kao bivssi prvi ccovek JNA, imao precizne podatke o bunkerima Sadama Huseina, vojnoj opremi i tehnologiji koju je SFRJ do poccetka 90-tih izvozila u Irak.
Kadijevich je rekao da je "imun na poternice i sudove" i da ne mozze da kazze gde se krije "ne zbog hrvatske poternice, nego zbog vlastitog mira".
Portparol hrvatskog MUP-a Zlatko Mehun rekao je internet sajtu Indeks da su protiv Kadijevicha u Hrvatskoj podignute optuzznice u Bjelovaru, Vukovaru i Osijeku zbog ratnog zloccina i raspisana medjunarodna poternica.
Mehun je rekao da che policija pokussati da dodje do informacije na koji naccin je stupljeno u kontakt s Kadijevichem. Portal "Biznis.hr" navodi da je intervju obavljen "u jednom evropskom parku i u strogoj tajnosti".
XS
SM
MD
LG