Dostupni linkovi

logo-print

BANJALUKA


CClanovi Komisije Vlade Republike Srpske za istrazzivanje dessavanja u Srebrenici u julu 1995. godine ocenili su danas da je u poslednje vreme bilo niz zloupotreba izvesstaja te komisije u oba entiteta BiH - u RS i u Federaciji BiH.
Oni su na danassnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci saopsstili da su se u javnosti pojavile netaccne interpretacije izvesstaja, koje su, kako su naveli, posebno vidljive nakon objavljivanje presude Medjunarodnog suda pravde u Hagu po tuzzbi BiH protiv Srbije i Crne Gore.
Oni su istakli da su netaccne tvrdnje cclana Komisije Smaila CCekicha da su iz izvesstaja izbacceni dokumenti koji "dokazuju uccessche vojske i policije Srbije i Crne Gore u dogadjajima u Srebrenici".
CClanovi Komisija za istrazivanje dogadjaja u i oko Srebrenice u periodu od 11. do 19. jula 1995. godine joss su istakli da Komisija nije mogla utvrditi uzrok, naccin i vreme smrti stradalih Srebreniccana.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG