Dostupni linkovi

logo-print

HAG


Haško tužilastvo zatražilo je u četvrtak izricanje doživotne kazne zatvora za bivše komandante JNA Milu Mrkšića, Veselina Šljivančanina i Miroslava Radića optuzenih za pokolj 260 Hrvata na Ovčari.
Optužnica tereti "Vukovarsku trojku" da su nakon pada ovog grada u novembru 1991. godine naredili i organizovali izvođenje oko 300 osoba iz vukovarske bolnice koje su potom na poljoprivrednom dobru Ovčara pogubili pripadnici lokalnih srpskih snaga i jedinice srpskih radikala - tzv. Šešeljevci.
Odbrane prvooptuzzenog Mileta Mrkssicha i trecheoptuzzenog Miroslava Radicha zatrazzile su da oni budu oslobodjeni.
Prema braniocima, optuzzba tokom sudjenja nije dokazala da su
Mrkssich, tada komandant Gardijske motorizovane brigade JNA, i Radich, zapovednik jedne od cceta brigade, odgovorni za streljanje hrvatskih zarobljenika.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG