Dostupni linkovi

logo-print

VASINGTON


Bivši šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen izjavio je da bi specijalni izaslanik UN-a Marti Ahtisari, u popratnom pismu uz konačnu verziju svog plana, mogao da definise status Kosova kao "nadgledanu nezavisnost".
Na panel-diskusiji u centru Vudro Vilson (Woodrow Willson) u Vasingtonu Jesen-Petersen je rekao da bi "odgađanje, posle osam godina nedefinisane situacije na Kosovu, bilo veliki rizik u vreme kada je uprava UNMIK-a postala neodrživa, upravo zbog nejasnoće statusa. Drugi rizik je što bi odgađanje moglo da dovede do podela u međunarodnoj zajednici... Time bi se Kosovo i region bez ikakve sumnje - destabilizovali", kazao je Jesen-Petersen.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG