Dostupni linkovi

logo-print

MERIDA


Američki predsjednik George W. Bush napustio je Meridu na jugoistoku Meksika, koja je bila posljednja etapa njegove latinoameričke turneje po Brazilu, Urugvaju, Kolumbiji i Gvatemali.
Cilj putovanja je bio pokazati zanimanje SAD-a za južnoamerički kontinent, dok je u isto vrijeme venecuelanski predsjednik Hugo Chavez organizirao antibushovsku kontraturneju u više zemalja koje kritiziraju SAD, u Argentinu, Boliviju, Nikaragvu.
Sve vrijeme putovanja Busha su pratile demonstracije u kojim je učestvovalo nekoliko stotina ljudi i koje su bile obilježene žestokim incidentima.

WASHINGTON
Američki Senat odlučio je danas započeti raspravu o prijedlogu rezolucije kojom se zahtjeva povlačenje borbenih snaga iz Iraka do 31. ožujka 2008. godine.
"To je poruka americckog naroda Kongresu upuchena 7. studenoga 2006, i ta poruka mora biti proslijeđena predsjedniku Bushu, "rekao je lider demokrata Hary Reid, mislechi na izbore na kojima su Demokrati osvojili vechinu u oba doma americckog Kongresa.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG