Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Predstavnici komisija za nestale vlada Hrvatske i Srbije dogovorili su se na danasnjem sastanku u Beogradu o daljoj saradnji u nalazzenju i evidentiranju nestalih osoba.
Predsednik hrvatske komisije Ivan Grujich izjavio je novinarima posle dvodnevnog sastanka da je od 18.000 nestalih u sukobima 1991-95. danas evidentirano u Hrvatskoj, po teritorijalnom principu, 2.144 razliccitih nacionalnosti i vere.
Predsednik srpske komisije Veljko Odalovich je rekao da su se dve komisije dogovorile da se u Srbiji obave ekshumacije u Smederevu, Panccevu, Kovinu i, kako je rekao, po potrebi u Apatinu, i na dva groblja, na zahtev hrvatske strane, u Sremskoj Kamenici i Sremskim Karlovcima.
Grujich je najavio ekshumacije u Banovini i na ssirem podruccju Petrinje, ne navodechi taccnu lokaciju iz bezbednosnih razloga.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG