Dostupni linkovi

logo-print

ZAGREB


Nije bilo nikakvih pregovora sa Srbijom o povlaccenju tuzzbe protiv te nje pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu (ICJ), izjavio je danas hrvatski premijer Ivo Sanader u Zagrebu tokom sastanka ministara spoljnih poslova zemalja cclanica Procesa saradnje u jugoistoccnoj Evropi (SEECP).
"Nassi struccnjaci che proucciti presudu ICJ-a u sluccaju tuzzbe BiH protiv Srbije za poccinjeni genocid... U medjuvremenu nikakvih pregovora sa Srbijom o odustajanju od tuzzbe nije bilo", rekao je Sanader.
Pravni zastupnik Hrvatske Ivan Simonovic je izjavio da bi nakon presude Medjunarodnog suda pravde da Srbija nije izvrsila genocid u Bosni i Hercegovini, trebalo razmotriti i druge mogucnosti ukljucujucci i vansudsko poravnjanje Hrvatske sa Srbijom.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG