Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Srpska demokratska stranka je pokrenula u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine inicijativu za razrešenje ministra inostranih poslova Svena Alkalaja, zbog note koju je uputio Srbiji o prestanku važenja Sporazuma o dvojnom državljanstvu.
Ova stranka je inicijativu obrazložila stavom da je Predsedništvo Bosne i Hercegovine 14. juna 2006. godine prihvatilo činjenicu da Srbija nastavlja kontinuitet državne zajednice Srbije i Crne Gore čime je, prema tumačenju Srpske demokratske stranke, prihvatilo i valjanost ranije ratifikovanih sporazuma.

BANJA LUKA
Međunarodne vojne snage u Bosni i Hercegovini (EUFOR) najavile su za sutra dolazak u Banja Luku britanskog prestolonaslednika princa Čarsa (Charles) i njegove supruge vojvotkinje od Kornvola Kamile.
Saopšteno je da će britanski princ posetiti bazu EUFOR-a u Ramićima kod Banja Luke povodom Svetog Davida – dana puka Velških gardista čiji je Prvi bataljon smešten u toj bazi.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG