Dostupni linkovi

logo-print

PRISTINA


Bivsi premijer Kosova i lider Alijanse za buducnost Kosova Ramus Haradinaj predsedavao je sastankom Glavnog odbora stranke uoci sutrasnjeg odlaska u Hag na sudjenje, koje pocinje 5. marta. On je optuzen za zlocine nad Srbima, Romima i Albancima na Kosovu 1998. godine. Haradinaj je od clanova svoje stranke zatrazio da se distanciraju od postupaka koji stete procesu. On je izrazio uverenje da ce u Hagu istina pobediti.
Haradinaj se u petak sreo sa kosovskim liderima i ssefom UNMIK-a Joakimom Rikerom, iako je Tužilasstvo Haškog tribunala zatražilo od sudskog veća da spreči njegov sastanak sa šefom UNMIK-a ocenivši da bi stvorilo utisak da ima podršku Misije UN-a i dodatno zastrašilo svedoke koji već odbijaju da daju svoj iskaz. Predsednik Srbije Boris Tadich takodje je kritikovao susret Haradinaja i Rikera.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG