Dostupni linkovi

BAGDAD


Najmanje 40 osoba je poginulo, a 34 ranjeno u napadu bombassa samoubice ispred jednog fakulteta u Bagdadu.
Bombass je na sebi imao jaknu punu eksploziva i pokussao je da udje u zgradu Fakulteta za ekonomiju i administraciju.
Obezbjedjenje ga je u tome spreccilo, nakon ccega je aktivirao bombu.
Pobunjenici ccesto napadaju univerzitete u Bagdadu.

TEHERAN
Zamenik iranskog ministra spoljnih poslova Manuccer Mohamadi upozorio je danas da je Iran spreman na sve vrste scenarija u sporu sa Zapadom, "pa ccak i na rat", i dodao da nikakve odluke UN neche uspeti da zaustave iranski nuklearni program.
Prema njegovim reccima, "ukoliko (Savet bezbednosti UN) izda novu rezoluciju, Iran je neche posstovati i nastaviche svoje nuklearne aktivnosti".
Savet bezbednosti UN je prosslog decembra usvojio rezoluciju kojom uvodi sankcije Iranu zbog nuklearnog programa te zemlje. Zapadne zemlje veruju da Teheran zzeli da proizvodi nuklearno oruzzje, dok Iran tvrdi da njegov nuklearni program sluzzi za proizvodnju goriva.
Predsednik Irana Mahmud Ahmadinedzzad danas je rekao da se nuklearni program Irana ne mozze zaustaviti i da je to "voz bez koccnica".
Diplomate pet stalnih cclanica Saveta bezbednosti UN i Nemaccke sastache se u ponedeljak u Londonu kako bi zapocceli rad na novoj rezoluciji o Iranu i ponovo pokussali da izvrsse prtisak na Teheran da obustavi svoj sporni program obogachivanja uranijuma.
XS
SM
MD
LG