Dostupni linkovi

logo-print

BANJA LUKA


Predsednik Republike Srpske Milan Jelić izjavio je da nedolazak bošnjačkih političkih lidera na jučerašnje pregovore o reformi policijskih struktura u Bosni i Hercegovini pokazuje da nisu spremni da daju svoj doprinos na putu BiH prema Evropskoj uniji, ističući da je RS i u ovim pregovorima demonstirala ozbiljnost i spremnost za dijalog i dogovor.
Predstavnici Stranke demokratske akcije i Stranke za Bosnu i Hercegovinu istakli su da zbog protivljenja Republike Srpske nisu moguće suštinske reforme policije, što je uslov da Bosna i Hercegovina potpiše sa Evropskom Unijom Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.
Američki ambasador u BiH Daglas Mekhejni (Douglas McElhaney) izjavio je da je vreme da svi postanu veoma ozbiljni i počnu ozbiljne razgovore zatvorenog tipa, komentarišući neuspeh lidera političkih partija da postignu dogovor o reformi policije.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG