Dostupni linkovi

logo-print

BEČ


Predstavnici Beograda i Prištine nastavili su danas u Beču pregovore o prijedlogu specijalnog izaslanika UN za Kosovo Marttija Ahtisaarija.
Pregovarački timovi razmatraju anekse plana koji se bave ustavom, pravima manjina i pravosudnim sustavom.
Ahtisaari je izjavio kako je važno da se nastavlja razgovarati o ustavnim principima, te da se nada da će do kraja dana zaključiti pitanje prava zajednica i pravosudja.
Predstavnik srpskog tima Slobodan Samardžić je rekao da je Beograd pripremio niz amandmana na Ahtisarijev prijedlog, među kojima i onaj koji "govori da ustav Kosova mora da bude u skladu sa Ustavom Srbije , te da će Kosovo biti pokrajina unutar Srbije".
Vođa Kosovskog tima Veton Suroi je takodjer istaknuo da će biti riječi, od ustavnih pitanja do pitanja manjinskih zajednica. Suroi je kazao da Beograd nažalost prošle godine nije sudjelovao u onome što je predložila albanska strana o pravima zajednica na Kosovu , i da usprkos obećanjima Beograda da će dati svoj prijedlog , to do sada nije učinjeno.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG