Dostupni linkovi

BEOGRAD


Vlada Srbije predlozzila je vecceras republicckoj Skupsstini da odbaci sve stavove predloga izaslanika UN Martija Ahtisarija o statusu Kosova kojima se krssi suverenost i teritorijalni integritet Srbije kao medjunarodno priznate drzzave.
Vlada je u rezoluciji o Kosovu, o kojoj bi parlament trebalo da se izjasni na sutrassnoj sednici, navela da se Ahtisarijevim predlogom "na protivpravni naccin polazzu temelji za stvaranje nove nezavisne drzzave na teritoriji Srbije", krssenjem osnovnih principa medjunarodnog prava, jer nisu uvazzeni teritorijalni integritet i drzzavni suverenitet Srbije "u odnosu na Kosovo i Metohiju".
Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drasskovic u izjavi za RFE kazze da bi srpski pregovaraccki tim trebalo da predlozzi odredjene amandmane SB UN kojima bi predlog Martija Ahtisarija bio promenjen
Republicka izborna komisija Srbije jednoglasno je danas usvojila izvestaj o parlamentarnim izborima odrzanim 21. januara i dodelila 250 mandata novoizabranim poslanicima. Time su se stekli uslovi za sutrasnje odrzavanje konstitutivne sednice novog saziva Skupstine Srbije.
XS
SM
MD
LG