Dostupni linkovi

BEOGRAD


Premijer Srbije Vojislav Koštunica rekao je danas izaslaniku SAD za Kosovo Frenku Vizneru da je predlog izaslanika UN Martija Ahtisarija "neprihvatljiv" za Srbiju i da je za nastavak pregovora o statusu Kosova potrebno da se sazove Skupština Srbije.
Vlada Srbije je saopštila da je premijer Koštunica u razgovoru sa izaslanikom Viznerom "izneo stav da je predlog specijalnog izaslanika Martija Ahtisarija za Srbiju neprihvatljiv" i da "ni formalno ni sadržinski nije proistekao iz dosad vođenih pregovora o budućem statusu Kosova".
Predsednik Srbije Boris Tadić je u utorak u razgovoru izaslanikom SAD za Kosovo Frenkom Viznerom ponovio da je za Srbiju neprihvatljiva nezavisnost Kosova.
Američki izaslanik je izjavio da su ga predsednik i premijer Srbije uveravali da je Beograd spreman da učestvuje u pregovorima o statusu Kosova zakazanim za 13. februar u Beču.
Portparol Martija Ahtisarija Remi Durlo (Durlot) je rekao Radiju Slobodna Evropa da nije stigao nikakav zvanični zahtev za odlaganje sastanka.
Izaslanik Vizner nije odgovori na pitanje novinara hoće li Sjedinjene Države podržati zahtev Beograda da pregovori o Kosovu budu odloženi do konstituisanja Skupštine Srbije u novom sazivu.
XS
SM
MD
LG