Dostupni linkovi

logo-print

WASHINGTON


Val polarne hladnoće zahvatio je u ponedjeljak sjeverne i središnje dijelove Sjedinjenih Država dovodeći do zatvaranja hiljada škola i pretrpanosti skloništa za beskućnike u Minnessoti, Wisconsinu, Michiganu, Illinosu, Sjevernoj Dakoti i drugim područjima.
U Minnessoti i Sjevernoj Dakoti u jutarnjim su satima izmjerene temperature od -29 stupnjeva Celzijevih, dok se na širem području Chicaga zbog kombinacije temperature od -23 i vjetra osjeća hladnoća kao da je –35.
Američke željeznice Amtrak prekinule su putnički promet u sjevernom dijelu države New York zbog velike hladnoće i snijega. Očekuje se da će se hladna fronta zadržati u sjevernim područjima američkog Srednjeg zapada i Istočne obale cijele sedmice.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG