Dostupni linkovi

PARIZ


Bivši francuski ministar vanjskih poslova iz redova socijalista Roland Dumas ocijenio je danas da bi ravnoteža u regionu mogla biti uspostavljena ako bi Iran posjedovao atomsku bombu. " Ali to podrazumijeva sporazum, kontrole, drugačiju političku klimu od sadašnje, koja je prijeteća", rekao je Dumas francuskom radiju, pozivajući međunarodnu zajednicu da što prije započne pregovore s vlastima u Teheranu. Bivši ministar u vladi predsjednika Francoisa Mitterranda ocijenio je da "imati atomsku bombu nije neminovno otežavajući faktor".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG