Dostupni linkovi

logo-print

BAGDAD


U Bagdadu je otvoren komandni centar za zajednicku ofanzivu irackih i americkih snaga u cilju uspostavljanja bezbednosti u irackoj prestonici. Visoki americki oficiri najavili su u nedelju da che napadi na pobunjenike biti do sada najsnazzniji. Plan che uukljuccivati akcije snaga SAD i Iraka za proterivanje ekstremista iz Bagdada i zaplenu ilegalnog oruzzija, a potom se predvidja da kontrola u occisschenim delovima grada bude zadrzzana.
Predsednik SAD Dzzordzz Buss (George W. Bush) poslao je dodatnih 21.500 vojnika u Irak, koje bi narednih nedelja trebalo da budu razmesstene uglavnom u Bagdadu.
Komandnim centarom u Bagdadu, koji che nadzirati delovanje koalicionih snaga, rukovodiche iraccki general. Pripadnici vojske SAD, medjutim, neche primati naredjenja od iracckih oficira.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG