Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Predstavnici obaveštajnih i policijskih agencija iz Bosne i Hercegovine i Srbije sastaju se redovno poslednjih meseci i razmenjuju operativne informacije o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, ali ni to nije bilo dovoljno da bi se locirala dvojica najtraženijih haških begunaca, prenosi u ponedjeljak sarajevski "Dnevni avaz".
Prema nedavnom razmenjenim podacima Karadžić je u Rusiji ili Grčkoj odnosno na tromeđi između BiH, Srbije i Crne Gore.
"Prema poslednjim informacijama tokom susreta u Beogradu prošle sedmice, Karadžić kao da je u zemlju propao", izjavio je izvor iz MUP-a Republike Srpske", na koga se poziva sarajevski list.
O Mladiću ima znatno više informacija, a sve pokazuju da se i dalje nalazi u Srbiji te da ga skrivaju vojno-obaveštajne strukture, Ključ tog problema navodno i dalje drži premijer Srbije Vojislav Koštunica za kojega "Avazov" sugovornik tvrdi da nikad nije izdao stvarnu naredub da se Mladić zaista i uhapsi.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG