Dostupni linkovi

logo-print

MOSKVA


SSef ruske diplomatije Sergej Lavrov ponovio je danas posle razgovora sa ministarskom "trojkom" EU stav Rusije da ressenje statusa Kosova zavisi od Beograda i Prisstine.
Evropski diplomatski izvori naveli su uocci razgovora da evropska "trojka" zzeli da pridobije Rusiju za "veoma konstruktivno postupanje" u ressavanju statusa Kosova, pre nego ssto dodje do donossenja
konaccne odluke u Savetu bezbednosti UN.
"Trojku" EU predvodi ssef nemaccke diplomatije Frank-Valter SStajnmajer, u njoj su i visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana i komesarka za spoljne poslove Benita Ferero-Valdner.
Solana je uocci razgovora moskovskom dnevniku "Vreme novosti" rekao da na Rusiji "lezzi posebna odgovornost u trazzenju ressenja za status Kosova".
Moskva je, uocci izbora u Srbiji, ponovila stav da su "sve moguchnosti na stolu, ukljuccujuchi veto", jer je za status Kosova jedino prihvatljivo ressenje postignuto pregovorima i uz saglasnost i Beograda i Prisstine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG