Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Predsednik Srbije Boris Tadić u ponedeljak počinje zvanične konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija o izboru mandatara i formiranju nove vlade.
On će najpre razgovarati sa predstavnicima Srpske radikalne stranke (SRS), koja je osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima 21. januara.
Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vuccich izjavio je ranije da ta stranka ide na razgovor da vidi da li joj je poveren mandat za sastavljanje vlade i da li je Tadich, koji je i predsednik DS-a,
podneo ostavku zbog "izbornog poraza". Iako pojedinačno ima najviše poslanika, procenjuje se da Srpska radikalna stranka ima samo teoretske šanse da formira vladu s obzirom da nijedna stranka nije spremna da ide sa njom u koaliciju.
Tadićeva Demokratska stranka, koja na drugom mestu po broju mandata, predlaže da sve stranke demokratskog bloka formiraju vladu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG