Dostupni linkovi

MOSTAR


Pet osoba je lakše povređeno a jedna teže u železničkoj nesreći koja se dogodila u subotu veče u severnom mostarskom prigradskom naselju Rastani. Putnički voz na relaciji Mostar – Sarajevo naleteo je na odronjeno kamenje koje je palo na prugu. Veća nesreća je izbegnuta jer voz nije išao velikom brzinom.

BAGDAD
Savetnik iračkog ministra industrije, njegova ćerka i njihov šofer i telohranitelj poginuli su u nedelju u napadu iz zasede u Bagdadu.
Istovremeno, pet učenica je ubijeno u granatiranju srednje škole u sunitskoj četvrti u zapadnom delu Bagdada.
Od četvrtka je poginulo sedam američkih vojnika, saopštila je komanda snaga SAD.
Iračke snage bezbednosti potpomognuti američkim helikopterima bore se protiv sunitskih pobunjenika južnod od Bagdada. Prema još nepotvrđenim informacijama, jedan američki helikopter je oboren u blizini svetog šiitskog grada Nadžaf.
Sukobi se rasplamsavaju u trenutku kada se na stotine hiljada vernika slivaju u šiitski sveti grad Kerbala, gde će u utorak biti obeležena Ašura u znak sećanja smrt imama Huseina, unuka proroka Muhameda.
Iran je u međuvremenu zatvorio nekoliko graničnih prelaza prema Iraku, da bi sprečio masovan odlazak svojih građana bez dokumenata na pomenutu proslavu u Kerbalu.
XS
SM
MD
LG