Dostupni linkovi

logo-print

JERUSALIM


Izraelski predsednik Moše Kacav danas je obavestio parlament da će uzeti odsustvo, odnosno privremeno povući sa dužnosti nakon najave tužilaštva da će podići optužnicu protiv njega za silovanje i druge prestupe, javljaju izraelski mediji.
Više izraelskih zvaničnika i članova parlamenta tražili su od Kacava da podnese ostavku zbog mogućnosti da protiv njega bude podignuta optužnica.
Kancelarija glavnog tužioca Menija Mazuza saopštila je u utorak da je prikupljeno dovoljno dokaza da se podupre optužba protiv Kacava za silovanje, uznemiravanje, zloupotrebu položaja i opstruiranje pravde.
Kacav (61), čiji mandat ističe krajem jula, negirao je optužbe. Po izraelskom zakonu predsednik uživa imunitet dok je na položaju i može mu se suditi tek kada podnese ostavku ili mu istekne mandat.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG