Dostupni linkovi

Traži se daljna istraga


Smjena pročelnice Ureda za udruge hrvatske Vlade Jadranke Cigelj zbog zahtjeva za sigurnosnom provjerom nevladinih aktivista izabranih u Vladin Savjet za razvoj civilnog društva nije dovoljna, upozorili su danas na sastanku sa potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor predstavnici 15 nevladinih organizacija. Predsjednica GONG-a Suzana Jašić:

„Kao što je gospođa Cigelj sankcionirana jer je potpisala zahtjev za sigurnosnu provjeru prema SOA-i, također smatramo da se treba bojati postupanja SOA-e, odnosno da odgovorna osoba u SOA-i koja je nezakonito prihvatila nalog i nezakonito provela te provere, snosi odgovornost.“

Potpredsjednica Kosor obećala je odgovor najkasnije za 15 dana. U Sigurnosno-obavještajnoj agenciji inače kažu kako su oni samo tehnička služba i da računaju da je sve prethodno odobreno, a da je – što zakon također nalaže – osoba nad kojom se provjera vrši, dala svoj pristanak. Smijenjena pročelnica Cigelj tvrdi da je sve radila po nalogu Jadranke Kosor, koja je to i danas oštro demantirala.
XS
SM
MD
LG