Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je za božićno izdanje "Politike" da bi bilo bolje kada bi izaslanik UN Martti Ahtisaari prijedlog za rješenje statusa Kosova objavio nakon formiranja buduće vlade Srbije.
"Ne mogu da nagađam šta je u Ahtisaarijevom prijedlogu, ali, na osnovu principa vjerovatnoće ne vjerujem da će njegov prijedlog biti najpovoljniji za srpsku stranu. I u tom smislu bilo bi bolje da taj prijedlog Ahtisaarija dobijemo nakon formiranja vlade", rekao je Tadić.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG