Dostupni linkovi

logo-print

RIM


Papa Benedikt XVI je u svojoj božićnoj poruci Urbi et Orbi (gradu i svetu) u ponedeljak rekao da čovečanstvo, koje je već dosegnulo druge planete i "obožava" tehnologiju, ne može živeti bez Boga.
"Sramotno je da u doba "obilja i konzumerizma" mnogi ostaju gluhi na pozive onih koji umiru od gladi, žedji, bolesti, siromaštva, ratova i terorizma", kazao je poglavar Rimokatoličke crkve.
Benedikt XVI je uputio poziv za uspostavljanje mira i pravde na Bliskom istoku, na okončanje "brutalnog nasilja" u Iraku i pronalazak rešenja za bratoubilačke ratove u Darfuru i ostalim delovima Afrike.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG