Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Ssvarc Ssiling (Christhian Schwartz Schilling) spreman je da koristi ovlaštenja u rešavanju pitanja saradnje BiH s Haškim tribunalom.
"Organi BiH, a posebno u Republici Srpskoj moraju igrati aktivnu ulogu u hapšenju svih optuženih za ratni zločin, posebno Radovana Karadžića i Ratka Mladića, te u demontiranju njihovih kriminalnih mreža podrške", kazao je Ssiling za beogradsku agenciju Beta.
On je podsetio da je nedavno i glavna haška tužiteljica Karla (Carla) del Ponte sugerisala da su neki pojedinci u organima entitetskih i državnih vlasti pripadnici kriminalnih grupa koje i dalje pomažu haškim beguncima.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG