Dostupni linkovi

logo-print

ZAGREB


Dragan Vasiljković, čije je izručenje Hrvatska zatražila od Australije zbog sumnje da je počinio ratne zločine, izrazio je na saslušanju pred sudom u Sidneju uverenje da će u Hrvatskoj biti ubijen te kako je njegovo izručenje propagadna varka njegovih neprijatelja, pisse list The Australian.
Vasiljković, poznatiji kao "kapetan Dragan", je takođe rekao da je u Hrvatskoj odluka o njegovoj krivnji u već donesena. Tamo je, kako tvrdi, bio progonjen zbog svojih političkih uverenja i nacionalnosti, objavljuje ovaj list.
Vasiljković, australski državljanin, uhapssen je u januaru na temelju hrvatskog zahteva zbog sumnje da je tokom rata u Hrvatskoj kao vođa srpskih paravojnih jedinica činio ratne zločine.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG