Dostupni linkovi

BANJALUKA


Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da che narednih dana izbegavati odlaske u Sarajevo, gde bi prema poverljivim policijskim informacijama na njega navodno trebalo da bude izvrssen atentat.
On je dodao da se i pored svega osecha potpuno bezbedno i da nesmetano radi svoj posao.
Dodik je ponovio da je informaciju o tome da se navodno sprema atentat na njega dobio krajem prossle sedmice, dodajuchi da smatra da su policijske strukture morale prvo sve to da razmotre, a tek onda da saopsste javnosti.
Premijer RS smatra da predsednik Skupstine Crne Gore Ranko Krivokapich i poslanik u crnogorskom parlamentu Svetozar Marovich nemaju veze sa pripremom atentata na njega, ocenivssi kao konstrukciju to ssto se njihova imena navode u povjerljivoj informaciji o pripremi atentata na njega.
On je odbio da komentarisse izjavu potpredsednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Krstana Simicha da najvecha opasnost po njegovu bezbednost dolazi od islamskog radikalizma.
Simicc je kazao da se u BiH pokusava stvoriti jedno jezgro islamskog radikalizma koje moze biti i pretnja i Dodiku i zemlji u celini. On je medjutim kazao da nema konkretne podatke iz kojih islamskih krugova dolazi ta opasnost po Dodikovu bezbednost.
XS
SM
MD
LG