Dostupni linkovi

logo-print

HAG


Lider Srpske radikalne stranke Vojislav SSesselj, koji je danas obustavio sstrajk gladju u pritvoru Hasskog tribunala, prebaccen je vecceras na lekarske preglede u hassku bolnicu Bronovo.
Tribunal je naznaccio da je on odmah podvrgnut lekarskim pregledima "kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju i koje korake treba smesta preduzeti u cilju occuvanja njegovog zdravlja".
Prema izvorima u sudu, SSesselj che posle kratkog boravka u bolnici Bronovo biti vrachen u pritvor Tribunala u Sheveningenu. On je obustavio sstrajk gladju possto mu je zzalbeno veche Tribunala vratilo pravo da se brani sam i odluccilo da sudjenje poccne ponovo, kada se on potpuno oporavi.
Odlukom zzalbenog vecha ponisstene su i odluke prvostepenog vecha o nametanju branioca, kao i postavljanju "branioca u pripravnosti" (stand-by) SSeselju.
SSesselj, koji je optuzzen za zloccine nad nesribma u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, sstrajkovao je gladju od 11. novembra.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG