Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Istrazzni sudija Vecha za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu dostavio je Ministarstvu pravde Srbije predlog za trazzenje ekstradicije Damira Sirete od Kraljevine Norvesske. On je osumnjiccen za uccessche u ubistvu oko 200 ratnih zarobljenika na farmi "Ovccara" kod Vukovara u novembru 1991. godine.
Sireta je bio nedostupan drzzavnim organima i sud nije raspolagao potpunim identifikacionim podacima, pa je istraga protiv njega prekinuta krajem jula 2004. godine.
"U pogledu ostalih lica optuzzenih za uccessche u navedenom dogadjaju okonccan je prvostepeni kriviccni postupak i predmet se nalazi u Vrhovnom sudu Srbije radi odluke po izjavljenim zzalbama", navodi se u saopsstenju.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG