Dostupni linkovi

logo-print

BANJALUKA


Ambasador SAD u BiH Daglas Meklheni izjavio je danassnjim "Nezavisnim novinama" da na predstojechem sastanku Saveta za primenu mira u BiH u Briselu neche biti doneta konaccna odluka o gassenju Kancelarije visokog
predstavnika (OHR) u BiH, koja je ranije najavljena za 1. jul naredne godine. To pitanje bicce joss jedanput razmotreno u februaru.
"SAD smatraju da bi zatvaranje OHR-a bio joss jedan politiccki signal da je BiH spremna da ide dalje i da su ljudi u ovoj zemlji spremni preuzeti odgovornost za svoju sudbinu. Spremni smo da to podrzzimo ako stvari u ovoj zemlji ostanu iste", rekao je Meklheni.
On je istovremeno u intervjuu za sarajevsko "Oslobodjenje" istakao da je hapssenje optuzzenih za ratne zloccine uslov za cclanstvo u NATO, ali i za bilo koji drugi napredak.
Meklhejni je rekao da ne zna gde se taccno nalaze Radovan Karadzzich i Ratko Mladich, ali da postoje naznake da su oni joss u regionu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG