Dostupni linkovi

logo-print

HAG


Ministar spoljnih poslova Vuk Draskovic apelovao je na Haski tribunal da nadje resenje u duhu humanosti za Vojislava Seselja, jer se, kako je istakao, radi o pravu na zivot bez obzira na pravnu prihvatljivost ili neprihvatljivost Seseljevih uslova.
O Seseljevom zdravstvenom stanju, kao i o nastavku saradnje sa ovim sudom, sutra ce sa zvanicnicima tribunala razgovarati predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju s Haskim sudom Rasim Ljajic.
U toku dana Seselja bi trebalo da poseti troclana ekipa lekara iz Srbije, Rusije i Francuske, predvodjena dr. Momcilom Babicem, koja bi trebalo da utvrdi njegovo stanje nakon 25 dana strajka gladju.
Seselj se i dalje nalazi u bolnici pritvorske jedinice u Sseveningenu i odbija da prima hranu i lekove, kao i da ga pregleda medicinsko osoblje Tribunala.
Funkcioner Srpske radikalne stranke Zoran Krasich proccitao je u nedelju Sseljev politiccki testament u kome se od cclanova te stranke zahteva da nikada ne odustanu od "ccvrste nacionalne ideologije i koncepta Velike Srbije".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG