Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je od rukovodstva te partije da ne prihvati otcjepljenje Kosova, da ne odustane od koncepta "velike Srbije" i da ne sarađuje sa strankama demokratskog bloka u Srbiji.
Šešelj u testamentu, koji je na konferenciji za novinare pročitao funkcioner SRS Zoran Krasić, poručuje rukovodstvu stranke da nikad ne odustane od čvrste nacionalne ideologije i koncepta "velike Srbije", da se uporno bori "za oslobađanje Republike Srpske Krajine i Republike Srpske i za ujedinjenje svih srpskih zemalja".
"Nikada ne prihvatite otcjepljenje Kosova i Metohije od Srbije, ako nam zapadne zemlje ipak nasilu otmu Kosovo, insistirajte da se odmah za sva vremena prekinu diplomatski odnosi sa svim državama koje priznaju nezavisnost Kosova", navodi se u testamentu.
"Budite uporni u rusofilstvu i zalaganju za što veću integraciju Srbije s Rusijom i ostalim istočnim i pravoslavnim slovenskim zemljama, vodite politiku iskrenog prijateljstva s Kinom, Indijom, arapskim, afričkim i latinoameričkim zemljama koje se suprotstavljaju američkoj hegemoniji i dominaciji", poručuje Šešelj u testamentu.
Šešelj traži od rukovodstva stranke da potpomaže srpske političke partije u Crnoj Gori, u cilju prevladavanja srpske opcije, kako bi se Crna Gora u dogledno vrijeme vratila srpstvu.
Šešelj je izrazio želju da poslije smrti bude sahranjen na mjesnom groblju u Batajnici u porodičnoj grobnici, tamo gdje je i njegov otac sahranjen, kao i da na ploči ispod očevog imena treba da piše njegovo ime i prezime, godina rođenja i smrti.
Šešelj želi da njegovo opijelo obave lokalni svećenici iz Batajnice, ako može da dođe vladika mileševski Filaret i da se na kraju sahrane otpjevaju tri pjesme "Niz polje idu babo sejmeni", "Ima jedan kućerak u Sremu" i "Spremte se, spremte četnici".
XS
SM
MD
LG