Dostupni linkovi

Evropski poticaj reformama


Ako Hrvatska i u sljedećoj godini nastavi istim tempom sa reformama, može se očekivati njezin ulazak u Evropsku uniju do konca ovoga desetljeća, poručio je povjerenik Evropske komisije za proširenje Oli Rehn na početku svoje dvodnevne posjete Hrvatskoj:

„Dvije tisuće i sedma godina bit će od izuzetne važnosti za Hrvatsku koja mora istim tempom nastaviti sa reformama i prilagođavanjem evropskoj legislativi, usprkos izbornoj godini.“

Povodom napisa nekih stranih medija kako premijer Sanader manupulira ocjenama iz Izvješća o napretku, on je kazao kako je ono dobro izbalansirano i potrebno Hrvatskoj. Što se glavnih primjedbi iz izvješća tiče, premijer je kazao:

„Moja vlada, a nadam se da imamo konsenzus svih stranaka, privržena je reformama, prije svega reformi pravosuđa, reformi javne administracije, javne uprave, ali i oštroj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. To ostaju naše trajne zadaće.“

Dodajmo i kako je cjelovito izvješće prevedeno i dostavljeno novinarima u materijalima za današnju sjednicu vlade. Rehn u dvodnevnom programu ima sastanke sa svim čelnim ljudima hrvatske politike. Sutra je u Osijeku i Vukovaru gdje će položiti vijenac na spomenik na Ovčari, posjetiti pravoslavnu crkvu, i zaključno, zajedno sa suradnicima, odigrati prijateljsku nogometnu utakmicu sa predstavnicima lokalnih vlasti i manjina.
XS
SM
MD
LG