Dostupni linkovi

logo-print

MOSKVA


Premijer Kosova Agim CCeku pozdravio je u ccetvratk ulazak
Srbije u NATO program Partnerstvo za mir. On je istakao da je to dobro kako za ovu zemlju tako i region u celini, jer cce podstacci reforme. "Siguran sam da chemo se jednog dana svi nachi u Briselu na sastanku NATO-a ili Partnerstva za mir", dodao je CCeku.
On je kazao na poccetku posete Moskvi da mu je cilj da ohrabri Rusiju da realisticcnije posmatra kosovski sluccaj i da je zamoli da pozove Beograd da bude realisticcniji i dozvoli Srbima na Kosovu da se angazzuju i da grade svoju buduchnost na Kosovu.
Cceku je istakao da je nezavisnost jedino moguche ressenje za Kosovo, i da ono treba da bude jedinstveno.
Predsednik Komiteta ruske Dume za medjunarodne odnose Konstantin Kosaccov izjavio je da su cclanovi tog tela u
razgovoru sa kosovskim premijerom Agimom CCekuom istakli
neophodnost ressavanja statusa Kosova direktnim pregovorima
Beograda i Prisstine.
Prema reccima Kosaccova, CCeku je dossao u nezvaniccnu kratku posetu Moskvi na poziv tog komiteta i da su o tome obavesstene i vlasti u Srbiji.
Rusija se zalazze da ressenje za Kosovo bude univerzalno tako da se mozze primeniti na sliccne nacionalne konflikte ssirom sveta. Zvaniccna Moskva je u visse navrata odlagala posetu Agima Ccekua.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG