Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Sudjenje optuzzenima za ubistvo premijera Srbije Zorana Djindjicha nastavljeno je u ponedeljak u Specijalnom sudu u Beogradu svedoccenjem Dejana Milenkovicha Bagzija, koji odgovara na pitanja advokata odbrane i optuzzenih.
Na sudjenju bi mogao da se pojavi i pripadnik kriminalnog zemunskog klana Aleksandar Simovich, koji je uhapssen u subotu u Beogradu, a koji je takodje otpuzzen za uccessche u ubistvu premijera Djindjicha.
Milenkovich je u ccetvrtak i petak rekao da su ubistvo Djindjicha organizovali prvooptuzzeni Milorad Ulemek i vodja zemunskog
kriminalnog klana Dussan Spasojevich, s ciljem da srusse vladu i da na vlast dodje Srpska radikalna stranka (SRS). Svedok saradnik je kazao i da su o planovima za ubistvo Djindjicha navodno bili obavessteni predsednik SRS-a Vojislav SSesselj i tadassnji potpredsednik Vlade Srbije Nebojssa CCovich.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG