Dostupni linkovi

logo-print

LONDON


Bivši ruski obaveštajac Aleksandar Litvinenko, koji je zbog simptoma trovanja pre tri sedmice primljen u bolnicu u Londonu, umro je sinoć. Lekari koji još nisu utvrdili uzrok smrti, objavili su da je u Litvinenkovom urinu registrovana velika količina veoma otrovnog radioaktivnog izotopa Polonija 210. Njegov otac je danas izjavio da je bivši agent KGB-a "ubijen malom atomskom bombom" koja je ubačena u njegov organizam. Litvinenko, koji je ranije oštro kritikovao ruskog predsednika Vladimira Putina, nekoliko sati pre smrti izdiktirao je prijateljima i rodbini oproštajnu izjavu kojom za svoje ubistvo tereti Putina. Vlasti u Moskvi odbijaju ove tvrdnje.
Britanske vlasti zatrazzile su od ruskih da im prosledi informacije koje bi mogli da im pomognu u istrazi Litvinenkove smrti.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG