Dostupni linkovi

NJUJORK


Generalni sekretar UN Kofi Anan izjavio je danas da je libanski premijer Fuad Siniora zatrazzio od UN da pomogne Bejrutu u sprovodjenju istrage povodom ubistva ministra industrije Pjera DZZemajela.
Siniora je poslao pismo Ananu u kojem ga obavesstava da njegova vlada zzeli da se sluccaj oko ubistva DZZemajela prikljukljucci istrazi koju UN vech vode o ubistvu bivsseg libanskog premijera Rafika al Haririja, u februaru 2005. godine.
UN vech istrazzuju 14 sluccajeva politiccki motivisanih napada koji su se u Libanu dogodili nakon ubistva Haririja. Prema nalazu Belgijanca Serzza Bramerca (Serge Brammertz), koji predvodi istragu UN, svih 14 sluccajeva su na neki naccin povezani.

BAGDAD
Iracko ministarstvo zdravlja odbacilo je izvesstaj Ujedinjenih nacija o broju zzrtava u ovoj zemlji u oktobru kao "preteran". U izvesstaju svetske organizaijce se navodi da je prosslog meseca u Iraku poginulo visse od 3.700 ljudi. Iraccko ministarstvo saopsstava da je stradala cetvrtina od pomenute cifre. Ujedinjene nacije su ponovile da ostaju pri prvobitno objavljenim podacima.
XS
SM
MD
LG