Dostupni linkovi

logo-print

OVČARA


U ponedeljak je otvoren spomen dom na Ovcari, gde su na danassnji dan pre 15 godina pripadnici nekadassnje Jugoslovenske narodne armije i srpskih paravojnih formacija likvidirali vise od 200 ranjenika vukovarske bolnice.
Odavanjem počasti žrtvama s Ovčare zavrsseno je obelezzavanje Dana sećanja na stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, u kojem je u ovom gradu ubijeno oko 1700 hrvatskih branitelja i civila, oko 2500 ih je ranjeno. Nekoliko hiljada zarobljenih branitelja i civila odvedeno je u srpske logore, a iz grada je prognano oko 22.000 Hrvata i nesrba.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG